Spå med tarotkort

Att lära sig konsten att spå i tarotkort tar lång tid. Personer som har en stark intuition lär sig spåkonsten fortare.

Korten har ingen kraft i sig själv utan de känner av dina energier och interagerar med ditt undermedvetande – det är din intuition som med hjälp av din kunskap om kortens betydelser som informationen kommer ifrån. Dels måste man ha en välutvecklad intuition, dels måste man känna vart och ett av kortens innebörd och betydelsen av korten i olika konstellationer, för att kunna använda dem som ett stöd för intuitionen. Först när man litar på sin egen intuition ska man spå andra människor.

Tarotkortleken är en mycket personlig ägodel och många vill inte att andra vidrör korten. När de inte används bör de förvaras i sin förpackning, eller som många föredrar, inlindat i ett svart sidentyg, i en skinnpåse eller i en trälåda, för att inte bli påverkade utifrån. Man kan låta en bit råkristall av ametist eller klar kvarts ligga med för att hjälpa till att rena energierna.

Hur man spår med tarotkort 

Det är viktigt att man är avslappnad när man ska spå i tarotkort. Slappna därför av eller meditera några minuter innan du ska spå någon.

När man bestämt vilken utläggning man ska göra väljer man ut en signifikator som frågeställaren kan fokusera på under blandningen. Signifikatorn representerar den frågande baserat på vilket stjärntecken personen är född i (se nedan). Om frågeställaren verkar tillräckligt fokuserad på sin fråga går det bra att utesluta signifikatorn.

Stjärntecken och signifikator

Väduren (Aries) (21 mars – 19 april) – Kung i stavar

Oxen (Taurus) (20 april – 21 maj) – Dam i pentagram

Tvillingarna (Gemini) (22 maj – 21 juni) – Page i svärd

Kräftan (Cancer) (22 juni – 22 juli) – Kung i bägare

Lejonet (Leo) (23 juli – 22 augusti) – Dam i stavar

Jungfrun (Virgo) (23 augusti – 22 september) – Page i pentagram

Vågen (Libra) (23 september – 22 oktober) – Kung i svärd

Skorpionen (Scorpio) (23 oktober – 21 november) – Dam i bägare

Skytten (Sagittarius) (22 november – 21 december) – Page i stavar

Stenbocken (Capricornus) (22 december – 19 januari) – Kung i pentagram

Vattumannen (Aquarius) (20 januari – 18 februari) – Dam i svärd

Fiskarna (Pisces) (19 februari – 20 mars) – Page i bägare

Man ber frågeställaren att klart och tydligt formulera sin fråga och eventuellt skriva ner den på ett papper.

Frågeställaren blandar korten medan bägge fokuserar på frågan och en eventuell signifikator. När kortleken känns färdigblandad ska frågeställaren med sin vänstra hand kupera kortleken i tre delar och sedan lägga ihop högarna i valfri ordning. Sedan lägger man ut korten och börjar tolka.

Om frågeställaren inte är nöjd efter en läggning kan man antingen dra ett s k hjälpkort eller vidareutveckla frågan genom en följdfråga och göra en ny läggning.

 • Spå med tarotkort

  Spå med tarotkort

  Att lära sig konsten att spå i tarotkort tar lång tid. Personer som har en stark intuition lär sig spåkonsten fortare. Korten har ingen kraft i sig själv utan de… Läs mer »

 • Tarotläggningar

  Tarotläggningar

  När man spår med tarotkort lägger man ut korten i olika mönster, ”läggningar”, på engelska ”spreads”. Flera olika läggningar används med ett fåtal till flera kort ur kortleken. Man kan… Läs mer »

 • Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar finns i många olika variationer, med olikheter i kortens utformning, namn, antal och ordningsföljd. Det som i dag accepteras som standardleken har 78 kort uppdelade i Arcana Minor (Lilla… Läs mer »

 • Tarotkortens historia

  Tarotkortens historia

  Det finns flera olika teorier om tarotkortens uppkomst. Kom de från Indien, Kina eller kanske Egypten? En teori är att de kom från Indien eller Kina och fördes till Europa… Läs mer »

Boktips om tarot

Oavsett om du vill lära dig om tarot för att spå dig själv och andra, fräscha upp dina kunskaper eller bara är nyfiken, så har vi tips här på några olika böcker inom ämnet. På våra boksidor finns reklamlänkar som leder till bokhandlare där boken finns att köpa.