Tarotkortlekar

Tarotkortlekar finns i många olika variationer, med olikheter i kortens utformning, namn, antal och ordningsföljd.

Denna artikel innehåller en eller flera annonslänkar. Mer info»

Det som i dag accepteras som standardleken har 78 kort uppdelade i Arcana Minor (Lilla Arkanan) och Arcana Major (Stora Arkanan). Arcana Minor, som utvecklades till våra moderna spelkort, är uppdelade i fyra serier (färger): svärd (spader), bägare (hjärter), stavar (klöver) och pentagram (ruter). Vart och ett av dessa innehåller nummerkort från ett till tio och honnörer, knekt eller riddare, drottning eller dam, kung och page eller prinsessa.

Rider-Waite tarotlek på svenska (2019)

tarotkortRider-Waite Tarot som utfärdades 1910 är förmodligen den mest använda tarotleken i världen. Den består av 78 kort som är indelade i Arcana Minor (Lilla Arkanan) och Arcana Major (Stora Arkanan). Varje kort har detaljrika symboler med anknytning till kortet. Färg används också symboliskt.

Bilderna är ritade av konstnären Pamela Colman Smith, efter instruktionerna från ockultisten och mystikern AE Waite. Korten ges ut av bokförlaget Rider & Company.

[Rider-Waite tarotlek på svenska – mer info och pris » (annonslänk)]

Thoth tarotlek

tarotkortKorten är illustrerade av Lady Frieda Harris enligt instruktioner från den engelske ockultisten och författaren Aleister Crowley.

Varje kort i Thothleken är detaljerad med astrologiska stjärntecken, element och kabalistiska symboler för varje kort. Färger används symboliskt, särskilt i korten med anknytning till de fem elementen ande, eld, vatten, luft och jord.

[Thoth tarotlek – mer info och pris » (annonslänk)]

Osho zen tarot – det transcendentala zenspelet

tarotkortI den här Osho Zen Tarotleken av Ma Deva Padma Osho ligger fokus på själva förståelsen av nuet. Det är ett system som bygger på visdomen inom zen, en visdom som lär oss att händelser i det yttre helt enkelt speglar våra egna tankar och känslor, även om vi inte alltid själva förstår dessa.

[Svensk bok med tolkningar och kort finns att köpa här » (annonslänk)]

The Wild Unknown Tarot Deck

tarotkortEn populär tarotkortlek designad av Kim Krans.

[The Wild Unknown Tarot Deck med bok finns att köpa här » (annonslänk)]

The New Mythic Tarot Deck and Book Set

tarotkortThe Mythic Tarotleken länkar tarotsymboliken med klassiska grekiska myter. Korten är illustrerade av Giovanni Caselli.

[The New Mythic Tarot Deck med tillhörande bok finns att köpa här » (annonslänk)

 • Spå med tarotkort

  Spå med tarotkort

  Att lära sig konsten att spå i tarotkort tar lång tid. Personer som har en stark intuition lär sig spåkonsten fortare. Korten har ingen kraft i sig själv utan de… Läs mer »

 • Tarotläggningar

  Tarotläggningar

  När man spår med tarotkort lägger man ut korten i olika mönster, ”läggningar”, på engelska ”spreads”. Flera olika läggningar används med ett fåtal till flera kort ur kortleken. Man kan… Läs mer »

 • Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar finns i många olika variationer, med olikheter i kortens utformning, namn, antal och ordningsföljd. Det som i dag accepteras som standardleken har 78 kort uppdelade i Arcana Minor (Lilla… Läs mer »

 • Tarotkortens historia

  Tarotkortens historia

  Det finns flera olika teorier om tarotkortens uppkomst. Kom de från Indien, Kina eller kanske Egypten? En teori är att de kom från Indien eller Kina och fördes till Europa… Läs mer »

Boktips om tarot

Oavsett om du vill lära dig om tarot för att spå dig själv och andra, fräscha upp dina kunskaper eller bara är nyfiken, så har vi tips här på några olika böcker inom ämnet. På våra boksidor finns reklamlänkar som leder till bokhandlare där boken finns att köpa.