Tarothandboken: hälsan, kärleken, yrkesvalet

En handbok för den som vill arbeta med tarotkort i syfte att nå bättre självkännedom. Den bygger på Raider-Waites tarotkort.

Denna artikel innehåller en eller flera annonslänkar. Mer info»

Denna bok – som bygger på Raider-Waites kända och ofta använda tarotkort – har ambitionen att vara en handbok för den som vill arbeta med tarotkort i syfte att nå bättre självkännedom på de tre viktigaste områdena av livet; hälsan, kärleken och yrkesvalet.

För enkelhetens skull har författaren endast använt sig av korten i Stora Arkanan.

Den som vill prova på att använda sig av naturläkemedel får tips på sådana i anslutning till avsnittet om hälsans tarot.

Boken förutsätter ingen förkunskap om tarotkorten för att kunna användas, endast ett levande intresse och en tarotkortlek, företrädesvis av Raider-Waitetyp. Då Stora Arkanans kort är numrerade kan man även använda någon av de andra tarotkortlekar som finns i marknaden.

Tarothandboken är skriven av Mirjam Tapper.

Tarothandboken – mer info och pris (annonslänk)

 • Spå med tarotkort

  Spå med tarotkort

  Att lära sig konsten att spå i tarotkort tar lång tid. Personer som har en stark intuition lär sig spåkonsten fortare. Korten har ingen kraft i sig själv utan de… Läs mer »

 • Tarotläggningar

  Tarotläggningar

  När man spår med tarotkort lägger man ut korten i olika mönster, ”läggningar”, på engelska ”spreads”. Flera olika läggningar används med ett fåtal till flera kort ur kortleken. Man kan… Läs mer »

 • Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar

  Tarotkortlekar finns i många olika variationer, med olikheter i kortens utformning, namn, antal och ordningsföljd. Det som i dag accepteras som standardleken har 78 kort uppdelade i Arcana Minor (Lilla… Läs mer »

 • Tarotkortens historia

  Tarotkortens historia

  Det finns flera olika teorier om tarotkortens uppkomst. Kom de från Indien, Kina eller kanske Egypten? En teori är att de kom från Indien eller Kina och fördes till Europa… Läs mer »

Boktips om tarot

Oavsett om du vill lära dig om tarot för att spå dig själv och andra, fräscha upp dina kunskaper eller bara är nyfiken, så har vi tips här på några olika böcker inom ämnet. På våra boksidor finns reklamlänkar som leder till bokhandlare där boken finns att köpa.