Annons:

Tarotläggningar

Tarotläggning keltiska korset

Man lägger ut tarotkorten i olika mönster, läggningar (eng. spreads). Flera olika system kan användas med ett fåtal till flera kort ur kortleken.

Det vanligaste är det keltiska korset där korten läggs upp i form av ett kors som representerar situationen eller problemet och en stege som representerar hur situationen kan lösas. Andra tarotläggningar är den kabbalistiska metoden där tio kort läggs upp i form av Livets träd (Kabbala), horoskopsmetoden, planetmetoden.

Vart och ett av korten har sin egen innebörd beroende på när det används och om det ligger rättvänt eller avigvänt i högen. Enligt huvudreglen betyder ett rättvänt kort en positiv förutsägelse och ett avigvänt en negativ.

[LÄSTIPS: Hur man spår med tarotkort »]

Annons:

Tarot

tarot spådom

Spå med tarotkort

Att lära sig konsten att spå i tarotkort tar lång tid. Personer som har en stark intuition lär sig spåkonsten fortare. Visa »

antika tarotkort

Tarotkortens historia

Det finns flera olika teorier om tarotkortens uppkomst. Kom de från Indien, Kina eller kanske Egypten? Visa »

Tarotläggning keltiska korset

Tarotläggningar

Man lägger ut tarotkorten i olika mönster, läggningar (eng. spreads). Flera olika system kan användas med ett fåtal till flera kort ur kortleken. Visa »

Tarotkortlek

Tarotkortlekar

Tarotkortlekar finns i många olika variationer, med olikheter i kortens utformning, namn, antal och ordningsföljd. Visa »