Horoskopets planeter

Solsystemet planeterna

Horoskopet har tio olika planeter som symboliserar olika egenskaper.

Solen

Solen skänker kraft och energi och utgör det maskulina draget i alla karaktärer. Den associeras med värdighet, god hälsa, ledarskap, ego och förmåga att göra erfarenheter.

Stjärntecken: Lejonet

Månen

Månen är mottaglig, närande, och det feminina draget i varje människas karaktär. Månen associeras med cykler, vanor, reflexhandlingar, önskningar, fertilitet och behovet av kroppskontakt.

Stjärntecken: Kräftan

Merkurius

Snabba, mångsidiga Merkurius har inflytande över förnuftet, tanken, den emotionella kapaciteten, kortare resor och likande aktiviteter, händighet, ordförråd, intellekt och kommunikation.

Stjärntecken: Tvillingarna och Jungfrun

Venus

Stillsamma, sensuella Venus influerar kärleken, de sköna konsterna, vänskap, nöjen, ägodelar, moral, äktenskap, sällskapsliv och allt man värderar högst.

Stjärntecken: Oxen och Vågen

Mars

Energiska, konkurrenskraftiga Mars styr styrka, fysiska aktiviteter, konstruktivt arbete, sexuell energi, mod, självförtroende, energi och initiativ.

Stjärntecken: Väduren

Jupiter

Jupiter är vidsynt och strävar efter att vara filosof; står för allt vad välvilja, framgång, optimism, tillväxt och långresor heter och vill gärna ha ordentligt med svängrum omkring sig.

Stjärntecken: Skytten

Saturnus

Klok och vis, associerad med sanning och åldrande, ambition, ansvar och förutsättningar för en lysande karriär utan att för den skull bortse från allt livet kan lära oss. Saturnus position på horoskopet kan visa på överdrivna restriktioner som man pålagt sig till skydd mot inre osäkerhet.

Stjärntecken: Stenbocken

Uranus

Originella, humanitära Uranus är den som bryter med traditionerna och är förknippad med vetenskap, uppfinningar, magi, elektricitet, psykologi, viljelivet och det oväntade.

Stjärntecken: Vattumannen

Neptunus

Subtil och mystisk regerar Neptunus över havet och alla andra vätskor, illusioner, drömmar, fantasifoster, ideal och religioner; alltså också över teater- och filmvärlden, bedövningsmedel och droger, fängelser, sjukhus och alla andra institutioner.

Stjärntecken: Fiskarna

Pluto

Pluto härskar över underjorden och avslöjar allt som är fördolt, inklusive människans undermedvetna. Pluto styr över atomkraften, födelse och död, gruppmentalitet och de problem vi måste lösa ensamma.

Stjärntecken: Skorpionen

De olika stjärntecknens betydelse »

Mer om horoskopets planeter kan du läsa om i boken "Ställ och tolka ditt horoskop: astrologins grunder" av Stefan Stenudd >>