Annons:

De kinesiska djurtecknen

kinesiskt horoskop djurtecken

I den kinesiska astrologin finns tolv olika djurtecken.

De tolv djuren i den kinesiska zodiaken kommer i ordningen: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och sist grisen. Variationer på djurtecken hittar man i olika östasiatiska länder som Kina, Japan, Sydkorea och Taiwan där detta horoskop är populärt.

Det är vilket år man är född som avgör vilket djurtecken man tillhör - varje tecken har tilldelats olika årtal. Eftersom den kinesiska zodiaken följer den kinesiska kalendern är övergångsdatumet det kinesiska nyåret, inte den 1 januari som i den gregorianska kalendern. Därför kan en person som föddes i januari eller början av februari tillhöra föregående års djurtecken.

Varje djur har olika egenskaper som påverkar människorna som är födda i dess år. Att lära känna ditt kinesiska djurtecken kommer att hjälpa dig att förstå dig själv bättre och lära dig att komma överrens med andra människor.

Det finns flera olika legender som berättar om hur djuren och ordningen bestämdes. Enligt en kinesisk legend bestämdes de tolv djurtecknen av Buddha. Buddha bjöd in alla djuren i kungariket att fira det kinesiska nyåret med honom, men endast tolv djur dök upp: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och sist, grisen. Han ärade vart och ett av dessa djur i den ordning de kom genom att ge dem ett eget år. 

Läs mer om det kinesiska horoskopet » 

Klicka på ett djur för att läsa om vad det står för.

Råttan Buffeln Tigern Katten Draken Ormen Hästen Geten Apan Tuppen Hunden Grisen

Ditt kinesiska djurtecken

Vet du inte vilket djurtecken du tillhör? Är du född i januari eller februari, kika i vår kinesiska årstabell. Annars kan du ta reda på det här:

Ange ditt födelseår (4 siffror):

Annons: