Dagens månfas

Här får du aktuell information om vilken fas månen är idag samt de närmsta månfaserna.

Idag: söndagen den 21 juli 2024

Fullmåne

Närmsta månfaserna

fredagen den 5 juli 2024 (nymåne)

lördagen den 13 juli 2024 (växande halvmåne)

söndagen den 21 juli 2024 (fullmåne)

söndagen den 28 juli 2024 (avtagande halvmåne)

söndagen den 4 augusti 2024 (nymåne)

Månens fyra huvudfaser och hur de påverkar livet på jorden

Många upplever att månen har ett starkt inflytande på deras liv, särskilt när det gäller känslor. Månens energi sägs vara lugnande och jordande, inspirerar intuition, kreativitet och andlig tillväxt. Under en fullmåne rapporterar många människor att de känner sig mer i kontakt med sin intuition och sina innersta känslor. Månens energi kan också användas för att hjälpa oss att fokusera på våra mål och avsikter och skapa positiva förändringar i våra liv.

 Från nymånen till första kvarteret (mellan den första och sjunde dagen)

Hela naturen, både den inre och den yttre, förnyar sig, expanderar. Det är rätta tiden att sätta sina projekt och idéer i verket. Det är vårens och växandets tid. Fortplantning och födelse.

 Från första kvarteret till fullmåne (mellan den åttonde och 14:e dagen)

Perioden symboliserar idén som förverkligas, den står för sommaren och växtligheten, som slår ut i fullaste blom. Kanske stöter man här på de första kriserna, gränserna låter sig anas. Det är viktigt att insistera, fullfölja vad man har påbörjat och titta framåt, inte bakåt.

 Från fullmåne till sista kvarteret (mellan den 15:e och 21:a dagen)

Det är höstens period, som står för mognad, uppföljning – eller förändring. Här bedömer man vad man har gjort sedan nymånen och upprättar en första ”balansräkning”: är allt bra fortsätter man målmedvetet – annars är det dags att byta riktning här. Vill man t ex introducera en ny produkt på marknaden och allt förarbete gått bra så är det här rätta perioden.

 Från sista kvarteret till nymånen (mellan den 22:a och 28:e dagen)

Vinter. Man förbättrar, rättar till detaljer, låter saker och ting stabilisera sig. Tid för eftertanke och återhämtning – och planering inför den nya expansiva perioden. De tre sista dagarna innan månen visar sig igen är den verkliga kraftsamlarperioden. Hela naturen tar ett djupt andetag, pustar ut, vilar och – kommer igen – i en evig cykel.

 • Dagens horoskop

  Dagens horoskop

  Här får du reda på vad stjärnorna säger om dig idag. Varje dag kan du läsa varje stjärnteckens horoskop. Varje stjärntecken i zodiaken har dagligen ett unikt horoskop. Horoskopet kan… Läs mer »

 • Horoskop online: relationer

  Horoskop online: relationer

  Här får du en analys över hur kompatibel du är med din nuvarande eller framtida partner utifrån ditt eget stjärntecken. Funderar du på om du och din partner verkligen passar… Läs mer »

 • Horoskopet

  Horoskopet

  Ett horoskop är en symbolisk karta över solsystemet med planeternas exakta positioner och avstånden mellan dem i grader i födelseögonblicket. De beräkningar man gör för att fastställa planeternas läge vid… Läs mer »

 • Kärlekshoroskop

  Kärlekshoroskop

  Vissa stjärntecken verkar passa bättre ihop än andra när det gäller kärlek och andra relationer. Passar vi ihop? Experter på relationsastrologi hävdar att varje person är förenlig eller oförenlig med… Läs mer »

 • Stjärntecken

  Stjärntecken

  Ditt stjärntecken, även kallat soltecken, är det tecken i zodiaken som solen befann sig i när du föddes. Genom att läsa om de olika stjärntecknen och dess olika egenskaper och… Läs mer »

 • Zodiaken

  Zodiaken

  På stjärnhimmeln finns olika stjärnkonstellationer, stjärnbilder, som fått sina namn efter sitt utseende. Tolv av dessa stjärnbilder utgör grunden för horoskop. Inom astrologin kallas dessa för zodiaken eller djurkretsen och… Läs mer »

 • Horoskopets planeter

  Horoskopets planeter

  Horoskopet har tio olika planeter som symboliserar olika egenskaper. Solen Solen skänker kraft och energi och utgör det maskulina draget i alla karaktärer. Den associeras med värdighet, god hälsa, ledarskap,… Läs mer »

 • Månen

  Månen

  Månen (luna på latin) ingår som en av planeterna i den astrologiska zodiaken som en av de tre viktigaste och symboliserar känslolivet, empati och intuition. Månen har alltid fascinerat människan… Läs mer »

 • Dagens månfas

  Dagens månfas

  Här får du aktuell information om vilken fas månen är idag samt de närmsta månfaserna. Månens fyra huvudfaser och hur de påverkar livet på jorden Många upplever att månen har… Läs mer »

 • Astrologi i historien

  Astrologi i historien

  Astrologin har en lång historia som sträcker sig mer än 4 000 år tillbaka i tiden. Läran omtalas bland annat i Bibeln där det talas om stjärntydare (så kallade vise… Läs mer »

 • Horoskop mall (gratis utskrift)

  Horoskop mall (gratis utskrift)

  Ladda ner gratis och skriv ut vår mall för horoskop och använd när du ställer dina egna horoskop. Vår gratis horoskopsmall är ett bra hjälpmedel för dig som ställer egna… Läs mer »

 • Kinesiskt horoskop

  Kinesiskt horoskop

  Kineserna har sedan urminnes tider haft sitt eget system att tyda stjärnorna. Kinesisk astrologi är baserad på traditionell astronomi och kalendrar. Man ställer horoskop genom att använda måncyklerna till skillnad… Läs mer »

 • De kinesiska djurtecknen

  De kinesiska djurtecknen

  I den kinesiska astrologin finns tolv olika djurtecken. De tolv djuren i den kinesiska zodiaken kommer i ordningen: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och… Läs mer »

 • Kinesiskt horoskop: årstabell

  Kinesiskt horoskop: årstabell

  Är du inte säker på vilket ditt kinesiska djurtecken är? Kika i listan för att leta upp ditt födelsedatum för att bestämma ditt tecken. 5 februari 1924 – 23 januari… Läs mer »

Horoskop – Stjärntecken

Horoskop – Boktips