Astrologi i historien

Astrologin har en lång historia som sträcker sig mer än 4 000 år tillbaka i tiden.

Läran omtalas bland annat i Bibeln där det talas om stjärntydare (så kallade vise män) från Babylonien som besöker Jesu födelseplats. Astrologin återfinns i många mytologier och kulturer från olika delar av världen, t ex Kina och Indien. När människan levde närmare naturen och i ett större beroendeförhållande till den än vi gör i dag, var det enklare för var och en att se sig själv som en del av universum. Arbetsdagens längd var beroende av solens ljus. Livets rytm, jordbruket var beroende av solens årscykel. Djurens fruktsamhetscykler kopplades ihop med månens cykliska förlopp, olika grödors grobarhet kopplades till olika himlakroppars positioner och cykler.

En av världens mest kända astrologer är Nostradamus, astrolog, matematiker och läkare från 1500-talets Frankrike. Han tjänstgjorde bl a vid det franska hovet och anlitades ofta av adliga personer som ville att han skulle ställa deras horoskop. År 1555 publicerades den välkända boken Centuries (även kända som Les Prophéties de Michel de Nostredame) med profetior nedtecknade på vers av Nostradamus. Profetiorna sägs förutse framtida händelser från 1500-talet och framåt. Boken finns översatt till svenska att köpa i bokhandeln. Profetiorna är en nattsvart beskrivning över mänskligt lidande. Olycksbådande järtecken löper som en röd tråd genom de märkliga visionerna av epidemier, krig, tyranni och naturkatastrofer. Än idag tolkas Nostradamus profetior.

Horoskop

Ordet horoskop kommer av det grekiska ordet horos som betyder tid och skopos som betyder iakttagare. Ett horoskop är en symbolisk karta över solsystemet med planeternas exakta position i födelseögonblicket.  

 • Dagens horoskop

  Dagens horoskop

  Här får du reda på vad stjärnorna säger om dig idag. Varje dag kan du läsa varje stjärnteckens horoskop. Varje stjärntecken i zodiaken har dagligen ett unikt horoskop. Horoskopet kan… Läs mer »

 • Horoskop online: relationer

  Horoskop online: relationer

  Här får du en analys över hur kompatibel du är med din nuvarande eller framtida partner utifrån ditt eget stjärntecken. Funderar du på om du och din partner verkligen passar… Läs mer »

 • Horoskopet

  Horoskopet

  Ett horoskop är en symbolisk karta över solsystemet med planeternas exakta positioner och avstånden mellan dem i grader i födelseögonblicket. De beräkningar man gör för att fastställa planeternas läge vid… Läs mer »

 • Kärlekshoroskop

  Kärlekshoroskop

  Vissa stjärntecken verkar passa bättre ihop än andra när det gäller kärlek och andra relationer. Passar vi ihop? Experter på relationsastrologi hävdar att varje person är förenlig eller oförenlig med… Läs mer »

 • Stjärntecken

  Stjärntecken

  Ditt stjärntecken, även kallat soltecken, är det tecken i zodiaken som solen befann sig i när du föddes. Genom att läsa om de olika stjärntecknen och dess olika egenskaper och… Läs mer »

 • Zodiaken

  Zodiaken

  På stjärnhimmeln finns olika stjärnkonstellationer, stjärnbilder, som fått sina namn efter sitt utseende. Tolv av dessa stjärnbilder utgör grunden för horoskop. Inom astrologin kallas dessa för zodiaken eller djurkretsen och… Läs mer »

 • Horoskopets planeter

  Horoskopets planeter

  Horoskopet har tio olika planeter som symboliserar olika egenskaper. Solen Solen skänker kraft och energi och utgör det maskulina draget i alla karaktärer. Den associeras med värdighet, god hälsa, ledarskap,… Läs mer »

 • Månen

  Månen

  Månen (luna på latin) ingår som en av planeterna i den astrologiska zodiaken som en av de tre viktigaste och symboliserar känslolivet, empati och intuition. Månen har alltid fascinerat människan… Läs mer »

 • Dagens månfas

  Dagens månfas

  Här får du aktuell information om vilken fas månen är idag samt de närmsta månfaserna. Månens fyra huvudfaser och hur de påverkar livet på jorden Många upplever att månen har… Läs mer »

 • Astrologi i historien

  Astrologi i historien

  Astrologin har en lång historia som sträcker sig mer än 4 000 år tillbaka i tiden. Läran omtalas bland annat i Bibeln där det talas om stjärntydare (så kallade vise… Läs mer »

 • Horoskop mall (gratis utskrift)

  Horoskop mall (gratis utskrift)

  Ladda ner gratis och skriv ut vår mall för horoskop och använd när du ställer dina egna horoskop. Vår gratis horoskopsmall är ett bra hjälpmedel för dig som ställer egna… Läs mer »

 • Kinesiskt horoskop

  Kinesiskt horoskop

  Kineserna har sedan urminnes tider haft sitt eget system att tyda stjärnorna. Kinesisk astrologi är baserad på traditionell astronomi och kalendrar. Man ställer horoskop genom att använda måncyklerna till skillnad… Läs mer »

 • De kinesiska djurtecknen

  De kinesiska djurtecknen

  I den kinesiska astrologin finns tolv olika djurtecken. De tolv djuren i den kinesiska zodiaken kommer i ordningen: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och… Läs mer »

 • Kinesiskt horoskop: årstabell

  Kinesiskt horoskop: årstabell

  Är du inte säker på vilket ditt kinesiska djurtecken är? Kika i listan för att leta upp ditt födelsedatum för att bestämma ditt tecken. 5 februari 1924 – 23 januari… Läs mer »

Horoskop – Stjärntecken

Horoskop – Boktips