Pendlar för spådom

En pendel för spådom består av en tyngd av något material och ett snöre eller en kedja som den kan hänga och fritt sväva i.

Det finns flera olika typer av pendlar i varierande färger, former och material man kan använda för att spå med. En del är mönstrade beroende på material och en del är dekorerade. Butikerna har ett stort utbud men man kan också själv göra en personlig pendel. Följ din intuition när du väljer ut din pendel. För bättre resultat kan du först förbättra din intuition med siffertestet »

Pendlar för spådom är oftast gjorda av kristaller, metall eller trä och ibland en kombination av dessa. De kan variera i form, från runda till droppformade och konformade (”pekande”) pendlar. Pendlar av ädelsten, sirligt omslutna av någon metall är populära och kanske de vanligaste och används ofta som hängsmycke i halsband. Det viktigaste är att pendeln är symmetrisk och balanserar och inte svänger mer åt ett håll. 

Färg och mönster varierar beroende på material. Det finns pendlar gjorda av vackra kristaller i olika färger och mönster som lila ametist, transparent bergskristall, rosa rosenkvarts, guldgul tigeröga och andra ädelstenar. Även pendlar snidade av trä varierar i färg och mönster beroende på träslag och trädets ådringar. Pendlar av metall hittar man till exempel i silver och guld eller silver- och guldfärgade legeringar. 

Många föredrar att spå med pendlar gjorda av kristall eftersom de upplever att de ger tydligare svar. Det sägs att kristall är ett material som energi lätt kan flöda igenom. 

[LÄSTIPS: Hur man gör en pendel »]

 • Spådom online: Pendeln svarar

  Spådom online: Pendeln svarar

  Spå dig här med vår online pendel! Du kan ställa en fråga du vill ha ett Ja- eller Nej-svar på. Fråga pendeln om vad du vill – du får svar… Läs mer »

 • Hur fungerar pendeln?

  Hur fungerar pendeln?

  Informationen man får från pendeln sägs komma från samma källa som sin intuition, nämligen sitt undermedvetna eller från sin guide eller skyddsängel. Genom historien har mänskligheten experimenterat med många olika… Läs mer »

 • Lär dig spå med pendel

  Lär dig spå med pendel

  Det är enkelt att använda en pendel för spådomar. I denna artikel får du veta vad man behöver och hur man gör för att få svar på olika typer av… Läs mer »

 • Pendlar för spådom

  Pendlar för spådom

  En pendel för spådom består av en tyngd av något material och ett snöre eller en kedja som den kan hänga och fritt sväva i. Det finns flera olika typer… Läs mer »

 • Hur man gör en pendel för spådomar

  Hur man gör en pendel för spådomar

  Att göra sin egen personliga pendel för spådom är både enkelt och roligt. Här får du en steg-för-steg-guide hur du gör. Många föredrar att göra en egen pendel för spådom.… Läs mer »

 • Pendelkartor (gratis nedladdning)

  Pendelkartor (gratis nedladdning)

  Skriv ut våra pendelkartor och använd som hjälp när du spår med pendel. En färdig pendelkarta gör det enklare att spå med pendel. Här kan du gratis ladda ner några… Läs mer »

Boktips om pendling

 • Little Book of Pendulum Magic

  Little Book of Pendulum Magic

  En bok med steg-för-steg-instruktioner för att göra egna pendlar och spår med dem. Detta är en liten pocketbok på engelska om hur du gör din egen pendel och ber universums… Läs mer »

 • Stora boken om pendeln

  Stora boken om pendeln

  En komplett bok om pendlar: allt du behöver veta för att berika ditt liv med pendelns kraft. – Upptäck de unika svarsrörelserna hos din egen pendel. – Lär dig hur… Läs mer »