Annons:

Numerologi historia

Pythagoras

Ordet numerologi härstammar från det latinska ordet "numerus", vilket betyder nummer och det grekiska ordet "logos" som betyder "ord", "tanke", "uttryck".

Numerologi har använts av människan i tusentals år och variationer återfinns i olika kulturer under historien. Det kom till Västerlandet på 500-talet f.Kr. genom Pythagoras, den grekiske filosofen och matematikern. Han använde sig av siffrorna för att förklara tillvaron. Han såg samband mellan naturliga tal, människans intellekt och universum. "Alla ting är siffror" och "Gud är en geometer" är ett par av hans mest kända aforismer. Han menade att funktionerna av siffrorna kom från kosmos, sfärernas musik, en planetarisk harmoni. Varje siffra är som en symbol som har sina egna egenskaper och funktioner och har en korrelation till varje annan siffra på sitt eget specifika sätt.

Även Carl G. Jung, en av psykologins grundare från 1800-talet, var mycket fascinerad av kvalitéerna av de naturliga talen och menade att där fanns en nyckel till förståelse för människans psyke.

Annons:

Numerologi

numerologi relationer

Numerologi online - relationer

Genom att jämföra ditt och din partners nummer kan man analysera er kärleksrelation. Visa »

numerologi namn

Numerologi online - namnnummer

Skriv ditt namn och få fram ditt namnnummer! Visa »

Annons:
numerologi livsväg

Numerologi online - livsvägen

Räkna ut ditt livsnummer och få veta vad det innebär för dig. Visa »

Numerologi - namnnummer

Namnnummer

Inom numerologin representerar ditt namnnummer din personliga och professionella utveckling. Här får du lära dig hur du själv räknar ut namnnummer. Visa »

numerologi livsvägen

Livsvägen

Ditt livsnummer anses vara det viktigaste av alla nummer och talar om vem du är och vilka talanger du föddes med. Visa »

Pythagoras

Numerologi historia

Ordet numerologi härstammar från det latinska ordet "numerus", vilket betyder nummer och det grekiska ordet "logos" som betyder "ord", "tanke", "uttryck". Visa »

Lyckonummer för spel

Lyckonummer och otursnummer i olika länder

Siffror har olika betydelser beroende på vilket land du är i. Vidskeplighet och statistik påverkar vilka nummer vi anses bringa lycka eller föra med sig otur. Visa »