Annons:

Lyckonummer och otursnummer i olika länder

Lyckonummer för spel

Siffror har olika betydelser beroende på vilket land du är i. Vidskeplighet och statistik påverkar vilka nummer vi anses bringa lycka eller föra med sig otur.

Annons:

Fredagen den trettonde har vi alla fått höra att är en dag då man ska vara extra försiktig eftersom det anses vara en otursdag. Siffran sju anses av många olika kulturer och religioner vara ett lyckonummer. I kristendomen representerar siffran sju självuppoffringar och dygd. 

I Kina anses vissa nummer vara magiska och är laddade med stark symbolik. Siffran sex representerar lugn, stillhet och framgång. Siffran åtta är knuten till välstånd och är det främsta lyckonumret i kinesisk kultur och numerologi. På mandarin uttalas siffran åtta liknande som ordet rikedom. Siffran nio står för evighet och för med sig något som varar länge eller är hållbart.

Otursnummer i kinesisk kultur är främst nummer fyra. Det kinesiska ordet för "fyra" låter tonalt nästan exakt samma som ordet för "död", vilket har lett till att det är ett av de mest utelämnade numren i det kinesiska samhället. Många byggnader i Kina har ingen fjärde våning…

I Japan är siffran nio fruktad eftersom den låter likt ordet för tortyr och lida när man uttalar den. Siffran sju däremot, anses vara ett lyckonummer. Enligt den gamla japanska mytologin finns det sju lyckobringande gudar, som ger gåvor till värdiga människor på nyår.

Italienarna är inte förtjusta i fredagen den 17:e. Det har sitt ursprung från de gamla romarna.

I USA gjorde online spelföretaget Jackpot en undersökning om vilka nummer som var mest tursamma. Det nummer som drogs flest gångar var nummer 16, på andra plats nummer 22 och nummer 28 hamnade på tredje plats. Nummer som sällan drogs var nummer 18, 46 och 40.

Annons:

Numerologi

numerologi relationer

Numerologi online - relationer

Genom att jämföra ditt och din partners nummer kan man analysera er kärleksrelation. Visa »

numerologi namn

Numerologi online - namnnummer

Skriv ditt namn och få fram ditt namnnummer! Visa »

Annons:
numerologi livsväg

Numerologi online - livsvägen

Räkna ut ditt livsnummer och få veta vad det innebär för dig. Visa »

Numerologi - namnnummer

Namnnummer

Inom numerologin representerar ditt namnnummer din personliga och professionella utveckling. Här får du lära dig hur du själv räknar ut namnnummer. Visa »

numerologi livsvägen

Livsvägen

Ditt livsnummer anses vara det viktigaste av alla nummer och talar om vem du är och vilka talanger du föddes med. Visa »

Pythagoras

Numerologi historia

Ordet numerologi härstammar från det latinska ordet "numerus", vilket betyder nummer och det grekiska ordet "logos" som betyder "ord", "tanke", "uttryck". Visa »

Lyckonummer för spel

Lyckonummer och otursnummer i olika länder

Siffror har olika betydelser beroende på vilket land du är i. Vidskeplighet och statistik påverkar vilka nummer vi anses bringa lycka eller föra med sig otur. Visa »