Annons:

Hur man spår i kort

Spå i kort

Att spå i kort är komplicerat på grund av det stora antalet kort som kortleken består av och deras nästan oändliga kombinationsmöjligheter eftersom varje korts innebörd påverkas av de intilliggande korten vid utläggningen.

Annons:

När man ska spå med vanliga spelkort väljer man först mellan att spå med alla 52 korten eller med 32 kort – där alla tvåor, treor, fyror, femmor och sexor tagits bort. När man bara använder 32 kort sägs korten ha större betydelse var för sig. Det finns många olika kortläggningar eller stjärnor där man lägger ut korten i olika mönster där.

Man börjar med att välja ut en s k signifikator som ska representera den som blir spådd. Signifikatorn är alltid en knekt för en yngre man, kung för en äldre man och drottning för en kvinna. Valet av symbol görs efter den frågandes hårfärg: ruter för blond eller rödhårig, hjärter för ljusbrunt, klöver för mörkbrunt och spader för svart.

När signifikatorn är vald ska den som ska bli spådd blanda kortleken och samtidigt fokusera på sin fråga. Hon eller han kuperar sedan kortleken med vänster hand och lämnar sedan, med vänster hand, över dem till den som ska spå. Korten läggs sedan ut kring signifikatorn i den stjärna man valt.

Fråga om en önskan kommer att gå i uppfyllelse

Vill du veta om en önskning ska gå i uppfyllelse? Fråga korten om svaret!

Välj först ut signifikatorn och blanda sedan kortleken noga. Be den som ska spås att tyst fokusera på sin önskan. Sedan ska hen kupera korleken till tre högar. Om hjärter nio som är önskekortet, ligger i samma hög och i närheten av signifikatorn går önskningen i uppfyllelse - SÅVIDA INTE något olyckskort, t ex spader nio eller klöver sju, ligger i samma hög. 

[ONLINE SPÅDOM: Ett kort »]

[ONLINE SPÅDOM: Tre kort »]

Annons:

Kartomanti

spådom med tre kort

Spådom online - tre kort

Spå dig gratis här: ställ en fråga till korten och få svar om det förflutna, nuläget och utgången eller framtiden. Visa »

spådom snabb

Spådom online - snabbfråga

Här kan du spå dig gratis online med våra spelkort och få ett snabbt svar. Visa »

Spå i kort

Hur man spår i kort

Att spå i kort är komplicerat på grund av det stora antalet kort som kortleken består av och deras nästan oändliga kombinationsmöjligheter eftersom varje korts innebörd påverkas av de intilliggande korten vid utläggningen. Visa »

spelkort

Kortens ursprung

Olika typer av spelkort och spåkort (tarotkort) tros ha kommit till Europa under medeltiden via handelsvägar österut från Persien, Egypten och Kina. Visa »